Rolgordijnen die het verschil maken.

Het rolgordijn als luxe raamdecoratie

Rolgordijnen zijn in Vlaanderen erg populair. Het is een prijs gunstige raambekleding en ze gaan lang mee.  Toch zijn niet alle rolgordijnen hetzelfde. Denk hierbij aan de bulk uit Azië en het rolgordijn dat hier op maat wordt geproduceerd.  Daar zit een wereld van verschil tussen. Natuurlijk is een bulk product lekker goedkoop maar het laat uit milieu oogpunt wel een zware belasting achter.  Denk eens aan de verpakking en  de lange zeereis die elk rolgordijn gemaakt heeft.

Op maat mooier afgewerkt en hogere kwaliteit

Rian, een van onze redactrices ging op onderzoek uit en sprak met De fabrikant achter rolgordijnopmaat.be . Zij produceren rolgordijnen van het merk Hewo ® . Je kunt hier een rolgordijn helemaal naar eigen wens online ontwerpen maar niet alleen dat. Je kunt er ook voor je oude rolgordijnen een nieuwe stof kopen.  Je bespaart dan niet alleen, maar spaart ook het milieu. Maar nu even terug naar wat je allemaal op maat kunt laten maken.

Luxe stoffen tot 300 cm breed in mooie cassttes en met mooie baren aan de onderzijde.

De cassettes waarin de rolgordijnen worden gemaakt zijn rond of rechthoekig van wit tot antraciet en van inox tot geborsteld.  Zo kun je de omkasting helemaal aanpassen aan jouw inrichting. En dat zorgt er natuurlijk voor dat er eenheid ontstaat in huis.

Verduisterende rolgordijnen in cassette

Ook kunnen de rolgordijnen gemotoriseerd worden en met een aantal domotica systemen worden gekoppeld.  Vlaanderen behoort tot de koplopers met het aantal domotica systemen in Europa.

De rolgordijn stoffen zijn er in elke doorzichtigheid. Van transparant doorzichtig tot lichtdoorlatend ondoorzichtig en tot volledig verduisterend.

Transparante rolgordijnen zijn ideaal als je het rolgordijn als vitrage wilt gebruiken.  Semitransparant is licht doorlatend maar ondoorzichtig. Die hangen het meest in de living.  Verduisterend kom je het meest tegen in de slaapkamer. Zo kun je elke ruimte in huis voorzien van het juiste rolgordijn.